maanantai 24. maaliskuuta 2014

Rotoruasta Aucklandiin

Rotoruan kaupunki vaikutti ennakkoon hirveältä turistirysältä, jota se toki osin onkin, mutta viihdyimme siellä silti hyvin muutaman päivän ajan. Asiaan varmaan vaikutti myös mukava hotellimme, joka tuntui ihan luksukselta hostelli- ja mökkimajoitusten jälkeen. Rotoruassa on paljon hotelleja ja hinnat olivat yllättävän alhaiset. Asuimme neljä päivää edullisessa ja jo parhaat päivänsä nähneessä studiohuoneistossa, jossa oli pieni keittiö ja jopa poreallas. 

Kaupungista löytyy paljon kaikkea tekemistä, geysireiden katselusta kaiken maailman aktiviteetteihin. Me kävimme tsekkaamassa Te Puia -nimisen nähtävyyden huolimatta siitä, että tämä lysti maksoi 30 € / henkilö. Tällä hinnalla näki hienon geysirin, paljon pulputtavia muta-altaita sekä maori-kulttuuriinkin pääsi tutustumaan. Geysir oli komea ilmestys ja maasta nousevan korkean vesisuihkun luota ei olisi malttanut lähteä millään pois. Yhtenä päivänä kävimme Polynesian Spa -terveyskylpylässä, jossa oli kuumia mineraalivesialtaita ja niissä oli mukava lillua muutama tunti. Tykästyimme kovasti myös punapuumetsään, joka löytyi muutaman kilometrin päästä keskustasta. Siellä oli mukava lenkkeillä suurten puiden lomassa. Kaupungissa leijailee muuten koko ajan enemmän tai vähemmän rikin haju, joka siis haisee pahimmillaan mädäntyneeltä kananmunalta. :S

Rotoruan jälkeen oli enää muutama päivä aikaa ennen kuin taas siirtyisimme uudelle mantereelle. Viimeiset päivät vietimme Aucklandin kaupungissa. Matkalla Aucklandiin poikkesimme moikkaamassa syyskuussa Balin lentokentällä tapaamaamme suomalaista Teaa hänen työpaikallaan hevostallilla. Tean kanssa matkamme reittimme kohtaa luultavasti taas USA:ssa, pieni on maailma! 

Otimme hostellihuoneen Aucklandin keskustasta, Fat Camel -nimisestä paikasta (kuka näitä nimiä oikein keksii...?). Sijainti oli loistava ja siitä oli mukava lähteä taplailemaan kaupungin katuja. Hauska sattuma oli, että hostellimme alakerran baarissa työskenteli muutama suomalainen. Pakkohan siellä oli käydä heitä moikkaamassa. :) Kovin laajasti emme tähän kaupunkiin perehtyneet vaan enemmänkin fiiliksellä hengailtiin. Queen Street oli mukava ostoskatu, jonka sivukujilta löytyi viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Livemusiikkia käytiin myös kuuntelemassa parina iltana. Viihtyisä kaupunki kaiken kaikkiaan. Kokonsa puolesta tuli hieman Helsinki mieleen ja jostakin luin että kaupungin tunnelma on vähän sama kuin Helsingissä juhannuksen jälkeen. 

Aucklandin museota on kehuttu paljon ja päätimme käydä siellä vierailulla. Vietimme siellä melkein kolme tuntia, joka on kyllä tähän mennessä ennätys museossa vietetyssä ajassa. :) Kolmekerroksinen rakennus oli aivan valtavan kokoinen ja eri kerroksissa oli eri teemoja. Alakerrassa oli maori-teema ja sieltä löytyi tuhansien maoriesineiden lisäksi ainoa säilynyt yhdestä puusta tehty sotakanootti, joka oli valtavan kokoinen. Toisessa kerroksessa pääsi tutustumaan mm. tulivuoriin, eläimiin ja meriin. Kolmannessa kerroksessa oli sotateema sekä sinne oli rakennettu Auckland "pienoiskoossa" 1800-luvulla. 

Kolmeviikkoinen Uudessa-Seelannissa hurahti nopeasti ja paljon jäi vielä näkemättä. Päällimmäisenä tästä maasta jäi mieleen kaunis luonto. Eteläsaaren huimat vuoristot ja pohjoissaaren vehreämmät maisemat ovat nyt tallennettuna muistikortille sekä verkkokalvolle. Pidempäänkin olisimme varmasti viihtyneet, mutta maan hintataso on sen verran korkea että kolme viikkoa sai tällä kertaa nyt riittää. Seuraavaksi vuorossa edullisempi ja eksoottisempi Etelä-Amerikka! 

-Maria

 
Tuliperäistä maastoa Te Puiassa

Geysirille päin menossa 


Mutaa 

Maorikäsityötä 


Punapuumetsässä

Heppatallilla 

Tämän lähemmäksi en uskaltanut mennä :) 

Juha sai hoitaa syöttöhommat. Tämä hepo odotti kiltisti sivussa 
kunnes ruoka oli laitettu astiaan. 

Aucklandissa. Tässä puistossa sijaitsi yliopisto, varmasti viihtyisä paikka opiskella! 

Skytower

Hieno ruokakärry 

Takana Auckland Museo

Museorakennus oli itsessään jo aika hieno 

Museossa - Auckland 1800-luvulla 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti