Sivut

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Greymouth - chillailua ja jotain pyöräilyn tapaista


Fox Glacierin jälkeen oli vuorossa Greymouth -niminen kaupunki. Pitkien ajopäivien jälkeen oli aika huilata pari päivää ja pitää taukoa ajamisesta. Majoituimme Noah's Ark -hostelliin, joka nimensä mukaisesti oli eläinaiheinen. Me saimme possu-huoneen (sopii meille, röh). Noah's Ark oli kaikin puolin viihtyisä majoituspaikka. Kotoisat oleskelutilat ja mukava piha-alue hammockeineen sopi hyvin akkujen lataukseen. Aika kului lähinnä kirjoja lukien ja kokkaillen siistissä yhteiskeittiössä. 



Toisena päivänä lähdimme pyöräilemään lähiympäristöön. Hostellistamme sai kahdenkymmenen dollarin panttia vastaan pyörät lainaan. Juhan pyörästä kuului jo lähtiessä epämääräistä kolinaa ja pyörä oli muutenkin raskaan oloinen polkea, mutta tämä ei juurikaan häirinnyt siinä vaiheessa matkaa. Pyöräilimme kylän halki, joka näytti sunnuntaipäivänä jokseenkin hiljaiselta. Hetken pyöräilyn jälkeen pääsimme meren rantaan... Rannassa kulki pyöräreitti, jota pitkin meidän oli tarkoitus ajaa takaisinpäin. Rannan kivikkoisessa maastossa Juhan pyörän takarengas jumittui ensimmäisen polkaisun jälkeen. Ensin tuli mieleen, että ketjut lähti. Tarkemmalla tarkastelulla kävikin ilmi, että takarengas oli siirtynyt "hieman" pois paikoiltaan. Suomeksi sanottuna takarengas oli sen verran kovaa juntturassa, että olisi tarvittu jonkin kokoinen lyömäväline tai ainakin lenkkiavain, jotta sen olisi saanut irti. Meillä ei kuitenkaan sattunut olemaan työkalupakkia mukana, joten tiedossa oli hikinen talutusmatka eturenkaan varassa. Tarkistimme navigaattorista matkan takaisin hostellille, tämä oli 2,5 kilometriä, jes!

Päästyämme perille hostelliimme, kerroimme tapahtuneesta paikan isännälle. Hän luonnollisesti pahoitteli pyörän rikkoutumisesta aiheutunutta vaivaa. Tähän Juha vastasi suomalaisittain vaatimattomalla tyylillä; "no worries". Vaikka talutusmatkan aikana, polkimen hakatessa tasaiseen tahtiin sääriluuta, pieniä "huolia" saattoi ollakin. Pari ärräpäätäkin siinä taisi päästä suusta... Nooh, hinta-laatu -suhdehan tässä oli kuitenkin kohdallaan, hienkin siinä sai pintaan. ;)

Greymouthista matkamme jatkui kohti pohjoissaarta, josta luvassa juttua myöhemmin...

-J&M

Tähän asti kaikki vielä hyvin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti