lauantai 8. helmikuuta 2014

Sydney & Australia Day

Ennen Whitsundaysin purjehdusreissua mietimme sen jälkeisiä suunnitelmia. Risteilyn jälkeen meillä oli kaksi viikkoa aikaa olla Australiassa ja sille ajalle meillä oli pari eri vaihtoehtoa. Joko vuokraisimme auton/asuntoauton ja ajaisimme reilut 2 000 kilometriä Sydneyyn tai sitten lentäisimme Sydneyyn, jonka ympäristössä viettäisimme loput Australian ajasta. Päädyimme mukavuudenhaluisina jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Viimeiset pari viikkoa oli ollut aikamoista haipakkaa ja halusimme säästää kuskimme (arvatkaa muuten kumpi meistä on kuski...?) voimia Uuden-Seelannin roadtrippailun varalle. Ostimme halvat lennot Jetstarilta ja Tiger Airwaysilta ja lensimme Brisbanen kautta Sydneyyn. Lauantai 25.1. menikin lennellessä ja illansuussa pääsimme perille Sydneyn hostelliimme. 

Yövyimme King's Crossin alueella, joka on aiemmin ollut punaisten lyhtyjen sekä huumehörhöjen aluetta, mutta nyttemmin se on siistiytynyt. Entisistä ajoista joitakin merkkejä oli vielä näkyvissä, mutta muutoin kaupunginosa oli meidän makuumme. Kivoja kahviloita ja pubeja löytyi ja viihtyisää seutua se oli kaikin puolin. Ruokakauppoja oli lähellä ja Sydneyssä aloimmekin käymään ahkerammin kaupassa ja tekemään itse ruokaa. Vaikkakin hostellien yhteiskeittiöt meinaa välillä saada pään räjähtämään. Nykynuoriso ei ilmeisesti osaa tiskata, esimerkkinä; pestään astiat pesuaineella mutta jätetään huuhtelematta!! Grrrr, kyllä täti meinasi antaa pientä palautetta brittitytölle.

Eka kokonainen päivämme Sydneyssä olikin sopivasti Australia-päivä eli Australian kansallispäivä. Väkeä oli liikkeellä Sydneyn keskustassa älyttömästi ja kaiken maailman tapahtumia oli järjestetty kaduille. Itse kävimme parissa konsertissa The Rocksin alueella sekä vanhojen autojen näyttelyssä, jossa autoja oli esillä varmaankin satoja. Australian lippuja näkyi joka puolella ja ihmiset olivat leppoisalla juhlafiiliksellä. Päivä oli mukava päättää katsellen Aussi Openin finaalia töllöstä.

Kävimme Sydneyssä kuuluisalla oopperatalolla, tai siis sen pihassa. :) Rakennusta piti tietysti myös kuvailla joka suunnasta. Sydney Harbour Bridge oli myöskin kuvauskohteena. Perus-turistimeininkiä siis. Kävelyreittimme hostellilta keskustaan kulki Royal Botanic Gardensin läpi, jossa bongasimme hauskan liskon. Jännä, että miljoonakaupungin keskustassa voi tällaisiakin nähdä. 

  
Aussipäivää konsertissa

 
 Australiassa koiratkin ottaa rennostiHauskoja paikannimiä Australiassa.. Wagga Wagga, Ulladulla, Darra, mitä näitä nyt on. Ja löytyyhän sieltä myös Paskin Street.

  Sydneystä lähtiessä vuokrattiin auto ja käytiin matkalla tsekkaamassa kuuluisa Bondi-biitsi. Oltiin ihan kokonaiset 15 minuuttia (parkkimaksu 2 dollaria). Rannan näki ihan parkkipaikan tuntumasta, ei tarvinnut edes hiekalle mennä ja autokin pysyi näin hiekasta puhtaana. Tehokasta! ;) 

-Maria

2 kommenttia:

  1. Toi tiskien huuhtelematta jättäminen on ausseissa ihan yleistä, jopa paikalliset suomalaiset toimii näin. Mulle asiaa perusteltiin rajallisilla vesivaroilla... :)

    VastaaPoista