lauantai 15. helmikuuta 2014

Kenguruita Hunter Valleyssa

Sinisten vuorten jälkeen tuli aika ottaa neljä pyörää alle ja ajaa kohti Hunter Valleyn viinialuetta. Olimme varanneet neljä yötä viinitarhalla sijaitsevasta majapaikasta, tiedossa oli siis eloa maaseudun rauhassa. Matkareittimme Hunter Valleyhin kulki Putty Roadia pitkin. Olimme lukeneet etukäteen netistä, että tie on moottoripyöräilijöiden suosiossa ja maisemat ovat siellä mahtavia. Ennen kuin pääsimme tälle Putty Roadille, ajoimme tietä numero B59 (pätkä Bell-Kurrajong), jossa maisemat olivat huikaisevia. Blue Mountains National Park oli tien oikealla puolella ja suut loksahteli auki tasaisin väliajoin tietä ajellessa. Sitten kun pääsimme hehkutetulle Putty Roadille, ei maisemat olleetkaan niin mahtavia kuin olimme odottaneet. Välillä odotukset joistakin asioista ovat liian korkealla ja sitten tuleekin pettymys "ai tässäkö se nyt oli". Ja myös päinvastoin, asiat joista ei ole ennakko-odotuksia, yllättävät usein positiivisesti. 

Cessnockin väliyöpymisen jälkeen ajelimme Rothburyyn, jossa maaseutumajoituksemme sijaitsi. Arkipäivisin alueella on edullisemmat hinnat ja paljon hiljaisempaa kuin viikonloppuisin. Sovereign Hill Country Lodgessa oli yhteensä vain kahdeksan huonetta ja satuimme olemaan sen ainoat asiakkaat koko neljän päivän ajan. Saimmekin omia yhteiskeittiön, tenniskentän ja uima-altaan kokonaan itsellemme! Joo kyllä, pelasimme joka päivä tennistä. Tai jos nyt pelaamisesta voi puhua, höntsätennistä pikemminkin. Kaivattua liikuntaa tuli siis harrastettua viinin lipittämisen ohessa. 

Toinen "harrastuksemme" Hunter Valleyssa oli kengurubongailu. Parina iltana kun ajelimme hotellille johtavaa tietä, kenguruita näkyi siellä sun täällä. Yksi jopa istuskeli keskellä tietä edessämme, mutta onneksi huomasimme tämän ajoissa ja odottelimme rauhassa että tyyppi suvaitsee loikata aidan yli pellon puolelle. Kengurut ovat kyllä hauskoja otuksia. Kun niitä katseli, tuntui että ne olivat yhtä kiinnostuneita meistä kuin me niistä. Korvat heiluen ne tuijottivat meitä, ennen kuin jatkoivat ruohon syömistä tai loikkasivat muualle. 

Viinialueella kun oltiin, niin olihan sitä viiniä "pakko" maistella. Kävimme kylläkin vain yhdellä tilalla viininmaistelussa ja sekään ei ihan putkeen mennyt. Paikan pomo, hieman vanhempi herrasmies, kaateli meille puna- ja valkoviinejä maisteltavaksi kertoen samalla viininvalmistukseen liittyviä juttuja. Yhden punaviinin kohdalla päätin sitten kuvailla suussa tuntuvaa makua/tuntemusta, sanalla acid. Mies katsoi hieman oudosti tämän sanan kuultuaan ja siinä kohtaa olisin voinut vajota jonnekin viinikellarin lattian alle. Ilmeisesti mies luuli, että viini maistuu mielestäni hapolta, tarkoitus oli kuitenkin puhua hapokkuudesta (acidity). Loppumaistelu menikin ilman suurempia kommentteja viinin makuvivahteista. Seuraavalla kerralla voisi ottaa englanninkieliset viinitermit haltuun ennen kuin alkaa kommentoimaan. ;)

-Maria 

Retro-huoltsikka matkalla Hunter Valleyhin


Majapaikkamme löytyi viinitarhan takaa, kukkulan päältäTonnikala-avokado -salaatti, mmm... 

Jari Kurri #17 ;)

Hieman huono kuva, mutta kenguru siellä keskellä tietä

He tuijottavat

2 kommenttia:

 1. Oih ihanaa, hontsätennistä ja viiniä. Siinä on hyvä plääni ensi kesälle kun tuutte takas! Noi kengurut on ihan mahtavia!
  Kurrista tuli mieleen, että toivottavasi pystytte katsomaan huomenna perjantaina Suomi-Ruotsi lätkää... taitaa toki olla jokseenkin kummalliseen kellonaikaan teille. Täällä on ollut upean jännä urheiluviikko. Tai siis Sotshissa... :) Tyot vähän yrittää haitata penkkiurheilua.

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Aika vekkuleita oli nuo kengurut kyllä. :) Ei olla tähän mennessä pystytty seuraamaan olympialaisia, muuta kuin lukea netistä tuloksia. Nyt ollaan sellases paikas yötä mistä löytyy telkkari ja toivottavasti joku kanava näyttää peliä. Pitää valvoa melkein koko yö jotta nähdään se, mut mitä nyt ei tekisi Suomi-Ruotsi -pelin takia! Ja ens kesänä otetaan nelinpelit ja sen jälkee viinille. ;)

   Poista