perjantai 14. helmikuuta 2014

Katoomba, silti kartalla


Vuokrasimme siis Sydneystä auton ja suuntasimme kohti Blue Mountainsia. Blue Mountains on osa suurta hiekkakivitasankoa, joka on valittu Unescon Maailmanperintökohteeksi vuonna 2000. Blue Mountainsin alue sijaitsee noin 100 km Sydneystä länteen päin.

Majoituimme pariksi päiväksi Katoomba -nimiseen kylään, jonka lähistöllä Blue Mountains ja The Three Sisters (kuvassa yllä) sijaitsee. Tarkoituksena oli käydä katsomassa tämä kuuluisin nähtävyys, käydä trekkailemassa lähimaastossa ja katsella muutenkin Blue Mountainsin näkymiä. Perille saavuttuamme kävimmekin heti katsomassa The Three Sistersin - autolla pääsi ihan viereen, parkki neljä dollaria tunnilta ja tuntia vähempäähän ei tällä parkkipaikalla saanut maksettua, rahastus haiskahti... Nooh, maisemat olivat kyllä neljän dollarin arvoiset ja vähän ylikin. ;)  

Toisen päivän aamu ei oikein tahtonut lähteä käyntiin. Etenkin allekirjoittaneella oli käynnistysvaikeuksia. Nimittäin, Australiassa majoituspaikkojen aamiaiset tuntuvat olevan melko kevyitä, kuten tässäkin tapauksessa. Guesthousemme aamiainen koostui pelkästään muroista ja kahvista... No, maito ei ole oikein meikäläisen juttu, joten niin jäivät sitten murotkin syömättä, eli aamiainen oli sitten pelkkä kahvi, tai siis pikakahvi... Seuraavaksi olisi sitten vuorossa patikointia ja muuta. Päätimme tankata energiaa kaupasta ostetuilla banaaneilla ja myslipatukoilla. Lisäksi aamun fiiliksiä varjosti ajatus, että olimme päätyneet valitsemaan päivän ohjelmaksi scenic skyway -ajelun Blue Mountainsin maisemissa. Periaatteessa tämä oli ideana hieno, mutta ajatus pitkistä turistijonoista ei houkuttanut tuona aamuna yhtään...

Näin pitkällä reissulla ei voi välttyä tilanteilta, joissa sarkasmi puskee väkisinkin esiin. Tässä tapauksessa se oli itseasiassa päivän pelastus. Allekirjoittaneen huonojen aamufiilisten jälkeen turistikohteeseen jonottaminen tuntui etukäteen lähes ylitsepääsemättömän tukalalta ajatukselta. Sain kuitenkin kaivettua jostakin fiiliksen, jossa oikeanlainen sarkasmi auttoi kääntämään tämän aktiviteettitykitysajatuksen yllättävän mukavaksi. Edes jonossa etuilleet venäläisturistit eivät saaneet enää fiiliksiä laskemaan.  

Ostimme siis tällaiset aktiviteettihärpäkerannekkeet (hinta kahdelta henkilöltä vaivaiset 70 Aud...), joilla pääsee kiikkumaan huimissa maisemissa ylös, alas ja vaakasuoraan, niin monta kertaa kuin huvittaa!
 
 

Laitteita oli siis kolme; vaijerihissi yläilmoissa, maailman jyrkin rautatie sekä ylämäkeen kulkeva vaijerihissi. Lisäksi pääsimme myös bushwalkille kanjonin pohjalla, joten tämähän oli varsinainen win-win! Kaikki tämä suoritettiin huimalla aktiviteettipärinällä noin kahdessa tunnissa ja tähän sisältyi myös 40 minuutin bushwalk!

...ja oliko tämä rahan arvoista? Ehkä, mutta oikealla asennoitumisella ainakin mukava kokemus. 

-J 

Jonotusta


Lisää jonotusta
Ilon kautta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti