Sivut

torstai 20. helmikuuta 2014

Milford Sound

Queenstownissa pähkäilimme mihin lähtisimme seuraavaksi. Pallottelimme ajatusta, lähtisimmekö kaikkien suosittelemaan Milford Soundiin vai emme. Kyseessä olisi risteily vuono-tyyppisessä paikassa Queenstownin eteläpuolella. Linnuntietä Milford Soundiin on alle 100 kilometriä, mutta autotietä pitkin vajaat 300 km/suunta ja tietysti ihan väärään suuntaan ajatellen päämääräämme Aucklandia. Päädyimme loppujen lopuksi mennä katsomaan tämän yhden Uuden-Seelannin suosituimmista nähtävyyksistä. Onneksi lähdimme, sillä jo ajomatkan aikanakin maisemat olivat huikeita. Itse Milford Sound oli myös upea paikka vaikkakin sinä päivänä oli todella sumuista ja vähän satoikin välillä. Toisaalta sumu loi paikkaan omanlaisensa tunnelman kuin jos olisi ollut selkeää ja auringonpaistetta. 

Varasimme risteilyn pari päivää aiemmin ja päädyimme valitsemaan aamulla klo 9 lähtevän risteilyn (koska se oli halvin!). Jucy -autovuokraamon asiakkaina saimme vielä toisen lipun puoleen hintaan. Aamuristeily oli siitä hyvä valinta, että silloin oli paljon rauhallisempaa sekä liikenteessä että itse risteilyllä. Takaisinpäin lähdettäessä busseja ja muuta liikennettä tuli koko ajan vastaan, joten voimme suositella kaikille Milford Soundin kävijöille tätä aamuvaihtoehtoa.

Ajoimme ensin Queenstownista Te Anau -nimiseen kaupunkiin ja yövyimme siellä mukavassa mökissä. Te Anausta oli vielä noin 120 kilometriä Milford Soundiin ja tie oli todella mutkainen vuoristotie, jonka ajamiseen kehotettiin varaamaan vähintään pari tuntia. Ehtiäksemme yhdeksältä lähtevälle risteilylle, meidän piti lähteä ajamaan siis jo ennen kuutta. Liikenteessä ei paljon muita ihmisiä ollut tuohon aikaan ja oli mukava ajella auringon noustessa ja valaisten taivasta vähitellen. 

Pääsimme perille hyvissä ajoin ja jouduimme hetken odottelemaankin kunnes puolentoista tunnin risteily alkoi. Heti matkan alussa näkyi yli satametrinen vesiputous, joka oli vaikuttava näky. Sadekelin takia vesiputouksia muodostui moneen paikkaan "pysyvien" putousten lisäksi. Matkan kohokohta oli kuitenkin delfiinit! Aluksen kuljettajan mukaan on noin yksi neljästä -mahdollisuus, että risteilyllä näkee defliinejä eli meillä kävi hyvä tuuri. Ei ollut kyse mistään pienestä vilauksesta vaan saimme ihailla näitä vesieläimiä melkein puoli tuntia. Delfiinit uivat katamaraanin sivuilla ja edessä pitkän matkan. Kameraan räpsyi melkoinen määrä kuvia kun yritimme saada kuvan juuri kun delfiinit hyppäsivät veden pinnan yläpuolelle. 

Risteilyn jälkeen ajoimme takaisin Queenstowniin ja otimme väliyöpymisen siellä ennen kuin lähdimme eteläsaaren länsirannikkoa kohti. Alla kuva meidän Uuden-Seelannin "matkaoppaastamme". Marian piirtämä todella oikeassa mittasuhteessa oleva kartta, johon on merkitty meille suositeltuja kohteita. Suosituksia näistä kohteista saimme Kambodzassa eräässä kahvilassa. Kahvilanpitäjä istui pöytäämme ja alkoi juttelemaan meille. Kerrottuamme maailmanympärimatkastamme, hän kysyi heti menemmekö Uuteen-Seelantiin. Vastattuamme myöntävästi, hän kertoi oikein ajan kanssa vinkkejä meille. Hän oli alunperin kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta asunut 15 vuotta Uudessa-Seelannissa ja tällä hetkellä hän asuu siis Phonm Penhissä. Saas nähdä, mihin kaikkialle päädymmekään tämän kartan avulla. 

-Maria

Tätä saa lainaan jos joku on lähdössä Uuteen-Seelantiin, kyselyt meilitse ;) 

Queenstownista lähdettäessä

Lampaita ja vuoristoja, niitä täältä maasta löytyy yllin kyllin

Ajomatkan jälkeen on hyvä levätä hieman riippumatossa

Aamuhämärässä



Loiskis!



Olenko vähän ihana!!


Hylkeitäkin nähtiin

 


 Joku on vähän onnellinen nähtyään delfiinejä :)

2 kommenttia:

  1. Moi! Hieno Nissani. Saako sen tuoda verottomana, jos on yli vuoden reissussa? -M jr

    VastaaPoista