maanantai 20. tammikuuta 2014

Melbourne

Pitkästä reissupäivästä palauduttuamme lähdimme katsastamaan miltä Melbourne City näyttää. Kävelimme ydinkeskustassa ihmetellen sen rauhallisuutta. Lähes neljän miljoonan asukkaan kaupungiksi keskusta vaikutti paljon pienemmän kaupungin keskustalta. Pitkän Aasian rupeaman jälkeen oli muuten mukava kävellä leveillä jalkakäytävillä, joissa ei tarvitse varoa kuoppia eikä myöskään tietä ylittäessä tarvitse varoa henkensä puolesta. Emme käyneet tällä kertaa missään nähtävyyksissä, kävelimme vain kaduilla ja ihastelimme näkymiä. Keskustasta löytyy pilvenpiirtäjiä mutta myös kauniita vanhoja kivitaloja. Graffiteja ja seinämaalauksia löytyy paljon kunhan muistaa kurkata nurkan taakse sekä kapeille kujille.    

  


Sattumalta osuimme kaupunkiin juuri Australian Open -tennistapahtuman aikaan, joten sinnehän oli mentävä. Menimme katsomaan Jarkko Niemisen ensimmäistä matsia, joka kesti melkein neljä tuntia. Onneksi lämpömittarissa oli asteita "vain" 34 eikä yli neljääkymmentä kuten tulevina päivinä. Katsomossa oli muitakin suomalaisia, joiden joukossa oli myös eläköityneitä entisiä tennispelaajia. Yhdeltä Australiassa asuvalta suomalaisherralta saimme kutsun hänen kotiinsa käymään, mutta aikataulut menivät ikävästi ristiin. Mukava tapahtuma kaikenkaikkiaan ja voittokin tuli Jarkolle alun vaikeuksien jälkeen. (Toisin kuin seuraavassa pelissä...) Erityisesti sydäntä lämmitti se, että katsomon ruotsalaiset olivat myös kannustamassa Jarkkoa äänekkäästi. Alla som älskar Jarkko klappar nu! :) 

Ensivaikutelma Australiasta oli todella positiivinen. Ihmiset ovat äärimmäisen ystävällisiä ja yleisesti ottaen rento meininki. Kaupoissa tai ravintoloissa usein vaihdetaan perusasioinnin lisäksi myös muutama sana säästä, tenniksestä tai mistä vain. Täällä saa englannin kieltä harjoitettua enemmän kuin Aasiassa, jossa kokonaisilla lauseilla ei tullut ymmärretyksi ja monet tilanteet menivätkin käsillä puhumiseksi. Vaihteeksi on kiva olla taas länsimaisessa kulttuurissa, jossa kaikki toimii yleensä järkevästi, hanavettä voi juoda jne. Asian kääntöpuolena noin 10 kertaa korkeammat hinnat. Yleinen fiilis on myös tietysti täysin eri kuin Aasiassa, täältä puuttuu sellainen yleinen hälinä, mopot, kanat, katukoirat sekä hajut.

Seuraavana ohjelmassa olisi ajelua Great Ocean Roadin maisemissa. Se vaatii ihan oman kirjoituksensa, niin upea paikka on kyseessä.

-M&J 

4 kommenttia:

 1. We want more, we want more... :D

  Upealta näyttää ja kuulostaa! -Elina (ei äiti vaan se toinen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tunnelmat välittyy sinne asti. Australia on yllättänyt positiivisesti ja lisää juttua tulee kunhan inspiraatio iskee taas. ;)

   Poista
 2. Hieno reissu on teillä ollu tähän asti! Hauska lukea melkein samanlaisia tekstejä ku mitä ite tuli kirjoiteltua pari vuottta sitten samanlaisella reissulla:) Tiheempää päivitystä vaan ja kertokaa vähän kömmähdyksistäkin :)

  T: Jari K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mukava kuulla, että blogi kiinnostaa. Mikäli tuo sun blogis on vielä olemassa, niin laitatko jotain kautta osoitteen. Olis mielenkiintoista käydä tsekkaamassa!

   -J

   Poista