perjantai 13. joulukuuta 2013

Hanoi rocks!

Vietimme Hanoissa, Vietnamin pääkaupungissa, kuusi päivää. Alun perin olimme varanneet neljä yötä Old Quarterissa sijaitsevasta hostellista mutta jatkoimme oleskelua parilla päivällä, koska viihdyimme kaupungissa erityisen hyvin. Hanoin Old Quarterin yleisfiilis on yhtä aikaa kaoottisen ja leppoisan yhdistelmä; pienet kujat täynnä mopoja sekä paikallisväestöä viettämässä aikaa kuppiloissa ja askareissaan. Käytimme suuren osan päivistä vanhan kaupungin kortteleita kierrellen. Kapeilla kaduilla oli myymälöitä joka lähtöön ja aina yksi katu oli erikoistunut tiettyihin tuotteisiin; löytyi esimerkiksi ompelutarvikekatu, kenkäkatu, joulukoristekatu ym. Oli siis viihdyttävää vain kävellä ympäriinsä, mopoja väistellen... Vanhan kaupungin kupeesta löytyy Hoan Kiem -järvi, jonka ympärillä paikalliset viettävät aikaa ja käyvät "power walkilla". Järvi on kaunis ja melko pieni, sen ympäri kävelee noin puolessa tunnissa. 

Vierailimme myös yhdessä museossa. Alun perin tarkoitus oli käväistä katsomassa balsamoitua Ho Chi Minhiä mutta mausoleumi oli kiinni juuri silloin, joten päätimme kuitenkin vierailla viereisessä Ho Chi Minh -museossa, jossa oli jännästi yhdistelty taideteoksia ja historiaa, propagandaa unohtamatta. 

Kaupungista löytyy lukuisia viihtyisiä kahviloita. Suuri osa on katujen varsilla muovituoleineen kuten kaupungin sadat ruokakojutkin. Se onkin hauska näky kun Juha, lähes 190 cm, istahtaa sellaiseen minikokoiseen muovituoliin. :) Mukavia kahviloita löytyy vanhojen rakennusten sisäpihoilta tai toisista kerroksista. Kahvila nimeltään Nola Cafe bongattiin Tripadvisorin suositusten perusteella. Ilman etukäteisselvitystä emme luultavasti olisi tähän paikkaan eksyneet. Sisäänkäynti oli vanhan kaupungin pikkukujalta kapeaa käytävää pitkin sisäpihalle, josta löytyi monikerroksinen viihtyisä terassikahvila. Toisen mukavan kahvilan löysimme sattumalta kun katselimme vanhan rakennuksen toiseen kerroksen parvekkeella istuvia ihmisiä ja totesimme siellä olevan kahvilan. Sisäänkäynti oli kapean kujan varrella pieni oviaukko, ilman suurempia mainoskylttejä. Katujen ja kujien seasta löytyi myös vilkkaampi baarikatu, johon iltaisin kokoontui turistien lisäksi myös paljon paikallista väestöä viettämään aikaa pikkutunneille saakka.

Jäimme kuuntelemaan live-bändiä näille mukaville tuoleille :)

  


West Lake, suurempi järvi Hanoin keskustassa

  
Pienempi Hoan Kiem -järvi

Ho Chi Minh -mausoleumi

Nuoriso skeittaamassa Leninin patsaalla

Sähköä jokaiselle :) 

Cyclo -kuski

Hääseurue ja sen mustat mersut tukkivat liikenteen

Tällaisia olut-/ruokakuppiloita löytyy lähes joka nurkalta

Hiustenleikkaus onnistuu vaikka kadun varressa

Nola Cafen värikäs sisäänkäynti

Toisen kerroksen viihtyisään kahvilaan pääsi kapealta kujalta

-M&J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti