lauantai 7. joulukuuta 2013

Halong Bay


Siirtymä Bangkokista Hanoihin meni mukavasti jo tutuksi tulleella AirAsia -yhtiön lennolla. Viisumiasiat pisti kylläkin taas hieman mietityttämään. Vietnamiin tullessa suomalaiset saavat 15 päivän oleskeluoikeuden jos poistumislentolippu löytyy. Me emme halunneet lyödä lukkoon tulevia suunnitelmia vielä joten otimme riskin ja menimme maahantulotarkastukseen ilman poistumislippua. Sellaista ei kuitenkaan kysytty ja 15 päivän leima räpsähti passiin, hienoa! 

Halong Bay oli meille Vietnamin "must see" -kohde ja buukkasimme Hanoin hostellistamme päiväretken tähän upeaan mutta turistipitoiseen paikkaan. Päädyimme tällä kertaa päiväretkeen, vaikka tarjolla olisi ollut yhden tai kahden yön kestäviä matkojakin. Tulisimme näkemään vain pienen osan näistä kuuluisista kalkkikivivuorista mutta emme nyt kaivanneet monen päivän risteilyä. Käytyämme 12 tuntia kestäneellä retkellä, olimme aivan tyytyväisiä näkemäämme ja päivän valokuvasaldoon. Koko päivän kestäneestä ohjelmasta kahdeksan tuntia kului kylläkin minibussissa istuen eli neljä tuntia per suunta Hanoista Halong Bay Cityyn ja takaisin. Liikenne Vietnamissa on muuten hulluinta mitä olemme tähän mennessä nähneet. Paluumatkalla Hanoihin, illan jo pimennyttyä, muutaman kerran ohitusta tekevä vastaanajava rekka tai bussi tuli lähes suoraan kohti minibussiamme mutta viime tipassa jompi kumpi sai väistettyä. Ja kuskimme vain naureskeli jälkikäteen.

Joulukuun alussa turistisesonki Halong Baylla oli jo ohi mutta lahdella silti riitti risteilyaluksia. Millaistahan on vilkkaimman turistisesongin aikaan...


Kalkkikivivuoria on lahdella noin 2000 ja useiden vuorien sisälle on muodostunut luolia. Kävimme yhdessä luolassa, joka oli koko alueen isoin. Luola oli vaikuttavan kokoinen mutta maisemaa häiritsi joka puolelle asetellut neonvalot ja muutamat keinotekoiset "vesiputoukset". 


Vuorien seassa on muutamia kelluvia kyliä ja risteilymme kulki yhden kylän ohi. Pienessä kylässä oli lauttoja, joiden päällä ihmiset asuivat ja koulukin sieltä löytyi. Kuvassa koululaiset lähdössä veneellä kotiin. :) 


Tässä vielä muutama tunnelmapala ristelyltä. 
-M

2 kommenttia:

  1. Heissan! Aika huikealta kuulostaa reissunne, mutta nauttikaahan meidän kaikkien puolesta :) terveiset Santerilta ja Valtterilta maailmanmatkaajille, täällä odottaen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitokset! Kyllähän me nautiskellaan ja yritetään raportoida ahkerasti blogissa. :) Terveisiä takaisin pikku-jääkiekkoilijoille! -Maria & Juha

      Poista