perjantai 23. elokuuta 2013

Ensitunnelmia Hong Kongista

Luulin että kultturishokki iskee heti kun astun Hong Kongin lentokentälle, koska en ole aiemmin vieraillut Aasiassa. Kun pääsimme keskustaan, tunnelma oli kuitenkin kotoisa. Tämä saattaa johtua siitä, että pidän suurkaupungeista ja olen aina viihtynyt niissä hyvin. Tulemme siis viettämään seuraavat kuusi päivää tässä eläväisessä suurkaupugissa. Hong Kongistahan puhutaan idän ja lännen kohtaamispaikkana sekä kultturien sulatusuunina, mikäs sen mielenkiintoisempaa. :)

Ensivaikutelmamme näin parin päivän oleskelun jälkeen kaupungista on loistava. Ensinnäkin lentokenttä oli todella toimiva ja siisti sekä kuljetus keskustaan järjestetty kätevästi. Jäimme junan kyydistä keskustan tuntumaan, Kowloonin pysäkille, josta oli matkaa hotellillemme noin kilometri (toim. huom. oli erittäin kuuma ja kosteusprosentti varmaankin 101 %, eli matka tuntui 10 kilometriltä rinkkojen kanssa... ). Hotellimme Tsim Sha Tsuin alueella on sijainniltaan keskeinen ja huoneemmekin ihan kelpo, vaikka mini-kokoinen onkin. Ollaan pyöritty tällä samalla alueella nämä pari päivää ja nähtävää tuntuu riittävän, pelkkää ihmisvilinää voisi seurata puoli päivää.
 

Ruoka paikallisissa ruokapaikoissa on maukasta ja suhteellisen edullista, noin 3-5 €/annos. Ensimmäisenä iltana menimme sitten tilaamaan paistettua nuudelia Singaporelaisittain, se oli kuitenkin virhe. Näin kasvissyöjinä, nypimme kinkut sekä muut lihanpalat lautasen reunaan. Kuvan perusteella olimme arvioineet, että annoksessa ei olisi lihaa ja yritimme vielä varmistaa asiaa tarjoilijalta, mutta hän ei puhunut englantia. Toivottavasti kokki ei kuitenkaan loukkaantunut.. ;)
 

Tulevien päivinä suunnitelmissa on mennä katsomaan ainakin Victoria Peak, josta on kuulemma upeat näkymät kaupunkiin. 

-M

  Tässä vielä esimerkkiä toimistopaperien tuhoamisesta työpäivän jälkeen. Paikallinen tapa näyttäisi olevan, että kaikenlaista jätettä poltetaan kadunvarsilla. :S 


 Sumuista maisemaa. Näkymä Hong Kong Islandille päin.


 Pilvenpiirtäjiä löytyy.


 Vilinää kadulla.

2 kommenttia:

 1. No hei maailmanmatkaajat!!!

  Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta, tosi hienoa olla näin mukana teidän matkassanne.

  Mukavaa ja kuumaa aikaa siellä!

  t. Katja ja Heikki

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitoksia! Täällä tosiaan ihan mukavan lämmintä! Käytiin jo tsekkailemassa Singaporea parin päivän ajan ja kovasti siellä rakennetaan jo F1-ratoja. :)

  VastaaPoista