perjantai 23. elokuuta 2013

Ensimmäisellä lennolla - Hong Kong

Kirjoitan tätä lennolla kohti Hong Kongia. Heräsin parin tunnin torkkujen jälkeen, kello neljä aamulla Suomen aikaa. Hetken taisteltuani totesin ettei uni tule enää tällä erää, joten päätin käyttää hieman aikaani kirjoittamiseen, Marian vielä nukkuessa. 

Palauttelin mieleeni viimeisten päivien ja lentoa edeltävien tuntien tapahtumia. Tavarahankintoja varten olimme tehneet listat jo suunnitteluvaiheen alussa ja rinkan pakkaamiseen ja käytännön testaamiseen oli myös perehdytty useampien lähteiden avulla. Periaatteessa aikaa tämän kaiken toteuttamiseen olisi ollut riittävästi käytettävissä. Käytännössä kuitenkin kävi niin, että viimeiset pari päivää ravasimme erinäisten tavarahankintojen perässä ja tämä jatkui aivan viime metreille asti. Rinkkojen pakkaaminen ja testaaminen hoidettiin sitten siinä sivussa. Noh, tässähän kävi niin, että rinkan painot menivät yli omien tavoiterajojen ja huono pakkaminen aiheutti painon kohdistumisen rinkan vääriin osiin, ei siis aivaan putkeen alkanut... 


...lentokentällä pieni säätö jatkui matkatavaroiden siirtelyllä rinkkojen ja käsimatkatavaroiden välillä. Pieni hermoilu jatkui myös turvatarkastuksessa, ihan kuin olisimme olleet menossa lennolle ensimmäistä kertaa elämässä. Ennen turvatarkastusta sattui myös mukava episodi, kun baggage dropissa ystävällinen rouva hoiti meille tilavammat paikat, jotka olivat vielä vapaana vaikka kone oli muuten jo lähes täynnä. Hän myös sattui tiedustelemaan jatkolentosuunnitelmiamme Hong Kongin jälkeen ja kerrottuamme suunnitelmistamme hän intoutui rupattelemaan kanssamme tovin. 


Nyt kun lähtökohelluksista on jo kulunut muutama tunti, ne tuntuvat lähinnä huvittavilta. Toimintammehan oli viimeisten tuntien ajan ollut kuin suoraan opaskirjasta: "Miten ei tule valmistautua maailmanympärimatkalle" ;) Mietin aiempia tapahtumia ja tajusin, että automatka lentokentälle oli oikeastaan ensimmäinen hetki, kun kaiken viime päivien kiirehdinnän jälkeen ehdin hetken miettiä mitä pian olisi tapahtumassa. Sen kaiken sähellyksen aiheuttama olotila oli jopa hieman epävarma, mutta kuitenkin odottava, koska viimeinkin päästäisiin lentokentälle valmistautumaan lentoa varten. 


Tällä hetkellä lentokoneessa istuessani oloni on vielä kuin tavallisella lomareissulla, toki erittäin positiivisessa mielessä. Ehkäpä nyt alkavan reissun laajuus alkaa hahmottumaan vasta Hong Kongin ja muutaman sitä seuraavan kohteen jälkeen. Palaamme Hong Kongin tunnelmiin myöhemmin. Hong Kong, here we come! 

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti