tiistai 20. toukokuuta 2014

Lima

Ilmeisesti reissuväsymystä alkaa jo olemaan ilmoilla kun ei parinkymmenen tunnin bussimatkat enää houkuttele - otimme siis lennon vuoristoisesta Cuscosta meren rannalla sijaitsevaan pääkaupunkiin, Limaan. Liman suurkaupunkialueella asuu 8,5 miljoonaa asukasta. Kaupungissa on lämmintä lähes ympäri vuoden ja mielenkiintoisen Liman ilmastosta tekee se, että siellä ei sada juuri koskaan.

Yövyimme modernilla Mirafloresin alueella, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Liman keskustasta. Olimme Limassa viitisen päivää, joista yhtenä päivänä kävimme keskustassa ja yhtenä päivänä kävimme värikkäässä Barrancon kaupunginosassa, muutoin viihdyimmekin vain hostellimme lähikulmilla. Reissuväsymys ilmenee siis myös siten, ettei jaksaisi oikein lähteä mihinkään tutkimaan uusia paikkoja... Sen sijaan kävimme mukavissa kahviloissa, pubissa katselemassa Mestareiden Liigan matseja ja söimme hyvin.

Perulainen ruoka oli meidän mieleemme, cheviche sekä muut kalaruuat etenkin. Korianterin, avokadon, chilin ja limen runsas määrä annoksissa oli myös mieleemme. Paikallistenkin suosimista ravintoloista sai muutamalla eurolla esimerkiksi alkuruuaksi avokado-salaatin sekä pääruuaksi arroz con mariscos eli riisiä merenantimilla. Alkudrinkiksi voi nauttia vaikka pisco sourin, joka on kirpsakka perulainen klassikkodrinkki. Juomapuolelta en lähtisi kuitenkaan suosittelemaan Inca Kolaa, jonka väri sekä maku ovat jokseenkin keinotekoisen oloisia.

Limasta seuraava maailmanympäri-lentolippuumme kuuluva lento olisi Mexico Cityyn. Meksikon tunnelmia luvassa lähiaikoina! 

-Maria


Liman historiallisessa keskustassa
Barrancon värikkäitä taloja
 

Larcomar -ostoskeskus sijaitsee Tyynen valtameren rannalla

Pisco sour

Tosi luonnollisen väristä...

Hostellimme lihava kissa

High five!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti