tiistai 22. lokakuuta 2013

Vuoristoilmaa Cameron Highlandsilla

Kuala Lumpurin kaoottisesta tunnelmasta oli aika suunnata rauhallisempiin maisemiin. Otimme suunnaksi Cameron Highlands -nimisen paikan, joka sijaitsee Kuala Lumpurista 200 km pohjoiseen ja jonkin verran sisämaahan päin. 

Bussimme lähti Puduraya -nimiseltä asemalta, joka sijaitsi kätevästi hotellimme lähellä. Ihmettelin alkumatkasta tärinää, jota bussi piti moottoritiellä kovemmassa vauhdissa. Syy tähän selvisi pari tuntia myöhemmin, kun suuntasimme matkan loppuosuudelle; Cameron Highlands sijaitsee nimensä mukaisesti korkealla vuoristossa ja sinne johtava tie on syheröinen ja neulansilmämutkia täynnä. Bussikalusto on näillä teillä kovalla koetuksella. Lisäksi kuskimme ajotyyli tuntui olevan erittäin aggressiivinen - bussi natisi liitoksissaan ja Marian akupisterannekkeille oli jälleen käyttöä... Pääsimme kuitenkin ehjänä perille ja bussikin taisi olla lähes yhtenä kappaleena ;) Hyvä niin. 

Majoituimme Tanah Rata -nimiseen kylään joka sijaitsi noin 1500 metrin korkeudessa merenpinnasta. Ilmasto oli viileämpi kuin muualla Malesiassa, joten shortsit piti vaihtaa pitkälahkeisiin housuihin. Välillä myös takki tuli tarpeeseen, ainakin allekirjoittaneelle ;) 

Tunnelma kylässä tuntui olevan leppoisa. Sesonki alkaa vasta tammikuussa, joten turisteja kylässä ei näkynyt kovinkaan paljoa. Vietimme kylässä kolme päivää, joiden aikana kävimme trekkaamassa lähellä olevassa viidakossa ja kiertoajelulla lähikylien ympäristössä nähtävyyksiä katsomassa. Kiertoajelulle saimme yksityisen pakun, koska sesongin ulkopuolella ei kysyntää ole kovinkaan paljoa. Kiertoajelu maksoi n. 6 €/ henkilö ja kesti kolmisen tuntia, sisältäen Buddhalaistemppelin, mansikkatarhaa, mehiläistarhaa, perhostarhaa, ruusutarhaa... monenmoista tarhaa! Kierroksen parasta antia oli kuitenkin teeplantaasikäynti Malesian suurimman teetuottajan viljelmillä. Teeplantaasinäkymät olivat mainiot! Myös tee maistui hyvältä.  

-J

1 kommentti: