lauantai 19. lokakuuta 2013

Kuala Lumpur

Melakan jälkeen suuntasimme Kuala Lumpuriin muutamaksi päiväksi. Kaupungin kaoottisuus ilmeni heti kun jäimme bussista pois ja yritimme päästä tien yli. Jalkakäytävät, suojatiet sekä jalankulkijoiden liikennevalot ovat tässä kaupungissa aika harvinaisia, joten tien ylittäminenkin voi olla välillä aikamoinen suoritus. Jalankulkijoiden liikennevalot saattoivat joskus palaa vain punaisena vaihtumatta vihreäksi ollenkaan. Kaupungista löytyy metro sekä monorail-juna, mutta ne eivät kata ihan koko kaupunkia eli kävely oli usein nopein ja ”helpoin” tapa liikkua.

Pakollisiin nähtävyyksiin kuuluvat Petronas Twintowerit kävimme tietty heti katsastamassa ja niistä onkin nyt kamera pullollaan kuvia; päivänvalossa ja iltavalaistuksessa sekä ylhäältä ja alhaalta. :) Hienot ne toki ovatkin! Tornien näköalatasanteelle emme kuitenkaan menneet. Jonot ovat kuulemma pitkät ja sieltähän ei näe itse torneja, joten suuntasimme Trader's Hotellin skybariin drinksuille, josta oli komeat näkymät torneille ja muualle kaupunkiin. Tavaksi onkin jo tullut käydä isoissa kaupungeissa maksullisten näköalatasanteiden sijasta skybareissa katselemassa maisemia. :) Yhtenä iltana näimme ystävämme veljeä, joka työskentelee KL:ssa. Oli kiva jutustella ja kuulla millaista on työskennellä kaupungissa. Kävimme Bukit Bintangin alueella oluella ja syömässä vilkkaalla ravintolakadulla Jalan Alorilla. 

Käväisimme Bird Parkissa katselemassa kaikenkokoisia ja -värisiä lintuja. Suuri osa linnuista oli vapaana puiston alueella. Bird Parkiin ei päässyt kovinkaan kätevästi julkisilla, joten olimme kävellen liikenteessä. Juuri kun olimme lähdössä hotellille, rankkasade yllätti. Onneksi meillä oli sadeasut repuissa mukana, joten puimme ne ylle ja lähdimme kävelemään sateesta huolimatta. Muutamia ärräpäitä kylläkin pääsi allekirjoittaneelta... Täälläpäin myrskyt ovat aika mahtavia ja niitä on mukava katsella (sisätiloista käsin).

KL ei pääse meidän suosikki-suurkaupunkien listalle, vaikka toisaalta sen kaoottisuudessa oma viehätyksensä olikin. Kaupungista löytyy moderneja kauppakeskuksia ja pilvenpiirtäjiä, mutta toisaalta myös vanhaa ja perinteikästä kaupunkimaisemaa. Kaupunkielämästä väsähtäneinä seuraavaksi suuntasimme raikkaaseen vuoristoilmastoon, josta juttua tulossa lähipäivinä.

-M Monorail 
 Kuusikerroksinen ostoskeskus, jossa myydään pelkästään elektroniikkaa
Vilkas Jalan Alor -ravintolakatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti